مستند مسابقه فرمانده

بررسی ناوگان قایق های تهاجمی تندروی ایران
بررسی ناوگان قایق های تهاجمی تندروی ایران
۱۵ دی ۱۳۹۵1

قایق تندروی بلیدرانر ساخت شرکت انگلیسی آیس مارین، بعد از خرید توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به بندرعباس، مرکز فرماندهی این نیرو منتقل شد. این شناور بعد از قطعه قطعه شدن، دوباره سازی و مجهز به سامانه های تسلیحاتی مناسب و پیچیده گشت. همانند پلت فرم های پیشین، با فناوری مهندسی معکوس، ناوگانی از این شناورها تولید شدند. با استفاده از این شناورهای تندرو تهاجمی، نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (ندسا) قادر به انجام ماموریت در نواحی ساحلی و تنگه هرمز می باشد.

تردیدهایی درباره توانایی ایران در شبیه سازی اجزای اصلی بلیدرانر، خصوصا موتورهای twin 1,000 HP Caterpillar C18 inboard و قسمت هدایت و کنترل Arneson ASD12 وجود داشت؛ اما متخصصان فنی اظهار داشتند که امکان دارد ایران، توانایی شبیه سازی این قطعات را داشته باشد و فرمانده ندسا نیز ادعا می کند که ندسا موفق به انجام این کار شده است. سرعت به تنهایی قابلیت تهاجمی و تدافعی بسیار بالایی به شناورها می دهد و توانایی ضربه زدن و فرار با قدرت مانور بسیار عالی را به این قایق ها می دهد.

مقایسه این فعالیت ها با عملیات ایران در طی جنگ ایران و عراق موسوم به جنگ نفتکش ها، به خوبی نشان می دهد که ندسا، با جدیت هرچه تمام تر به دنبال مدرن سازی است. هدف آنها جایگزینی شناورهای چینی و کره شمالی با قایق های تندروی تهاجمی بومی شده ی ساخت خود ایران است. این شناورهای تندرو برای انجام تاکتیک «حمله زنبوری» استفاده می شوند. در این تاکتیک از شناورهای تهاجمی کوچک سریع برای نابود سازی هدف های بزرگ و کند با استفاده از آرپی جی، راکت و یا حتی حملات انتحاری استفاده می شود.

ناوگان تندرو مسلح

این شناورها می توانند در پیکربندی های متنوع از اسلحه های کوچک گرفته تا موشک های هدایت شونده، مجهز شوند. تصاویر بررسی شده نشان می دهد که بیشتر شناورهای تندروی ایران با مسلسل سنگین 107 میلیمتری DShKM 1938 یا دیگر راکت اندازها مسلح شده اند.

توان موشکی ایران در حال گسترش است. با توجه به مسلح کردن قایق های تندرو، سردار فرحی اظهار داشته است: موشک های کروز با سرعت بالاتر از 3 گره، قابلیت شلیک شدن از شناورها را دارند. این موشک ها با نام های ظفر، نصر، نور و قدر هستند. موشک های ضد کشتی هدایت شونده با رادار که توانایی نابود سازی هدف های 1500 تنی و تخریب هدف های بزرگ تر را دارند.

بهترین اینها، اژدرهای اشکوال روسی می باشد که ایران خریده و به نام اژدر حوت شبیه سازی کرده است. ایران ادعا می کند که این اژدر، قابلیت نصب بر روی شناورهای تندرو را دارد. این اژدر به دلیل سرعتی حدود 200 نات، تهدید جدی برای رادارهای شناورهای دریایی محسوب می شود. زیرا به دلیل سرعت بالا انعکاسی در رادار نمایش داده نمی شود.

استفاده از این شناورهای تندرو تهاجمی و سامانه های مرسوم، دیگر توانایی های ایران را در تنگه هرمز تقویت می کند. قرار دادن مین در تنگه، قدرت نفوذ شناورهای تندرو ایران را افزایش می دهد و هر نیرویی را که قصد مداخله نظامی در تنگه هرمز را داشته باشد، وادار به اندیشیدن دوباره می سازد.

کنترل تنگه هرمز

ندسا به دنبال گسترش و حفظ نیرویی است که توانایی حفظ کنترل ایران بر تنگه هرمز را داشته باشد. نتیجه گیری در مورد قدرت نیروهای ائتلاف غربی که دست بالا را در زمینه تهاجمی و دفاعی دارند ممکن است راحت به نظر آید ولی در حقیقت به منزله این است که بررسی دقیقی از ندسا انجام نشده است. این یک امر ضروری است که خلاقیت و نیروی اراده ایران را در ذهن خود همیشه به خاطر داشته باشید و پتانسیل ایران را در مورد اجرای عملیات ناگهانی و غیرمعمول با توجه به گسترش ناوگان نامتقارن، هرگز دست کم نگیرید.

شناورهای تندرو ایرانی

اگرچه تعداد انگشت شمار قایق های تهاجمی تندرو را می توان به راحتی با استفاده از فناوری های دفاعی نابود کرد، اما حمله زنبوری شناورهای تهاجمی در عدد 3 رقمی، فراتر از حد تصور است. پر کردن دریا با تعداد بسیار زیادی از شناورهای تهاجمی می تواند سامانه های هدف یابی دفاعی را بلا استفاده سازد؛ زیرا قادر نخواهند بود صدها قایق تندرو تهاجمی ایران را همزمان مانیتور کرده و یکی را از میان آنها برای حمله انتخاب کنند. به طور کلی در این شرایط تا زمانی که همه اهداف به طور کامل شناسایی نشده اند، قوانین درگیری، اجازه درگیر شدن با هدف را نمی دهد و در این مدت شناورهای تندرو می توانند بسیار نزدیک شوند.

در حالی که احتمال حمله زنبوری شناورهای تندرو ایران به نیروهای ائتلاف غربی باقیست، قایق های تندروی ایران می توانند به سرعت آمد و شد نظامی و غیر نظامی از میان تنگه به نسبت باریک هرمز را مختل کنند و مشکلات زیادی در این آبراه از ایجاد مزاحمت تا درگیری مستقیم با شناورهای نظامی ایجاد کنند.

در سال 2014 آمریکا کشتی USS Ponce را که مجهز به سلاح لیزری هست در خلیج فارس مستقر کرد. این سلاح لیزری توسط یک اپراتور که دسته ای شبیه بازی های کامپیوتری در دست دارد هدایت می شود. از آنجایی که این سلاح لیزری، گلوله و موشک ندارد و از پرتو نور لیزر برای نابودی اهدافش استفاده می کند، نگرانی بابت تمام شدن مهماتش وجود ندارد و می تواند بدون وقفه و در زمان طولانی اهداف مورد نظرش را منهدم سازد اما در برابر شناورهای تندرو قطعا کار بسیار سختی در پیش خواهد داشت.

بنا به گفته یکی از فرماندهان آمریکا تعداد قایق های تندروی ایرانی بین سه تا پنج هزار عدد است.

منبع: dande6

برای اطلاع و استفاده از سایر مطالب ما، به کانال تلگرام فرمانده بپیوندید:

icon-telegram

نظرات کاربران
مرصاد
15 دی 1395

سلام،خداقوت.
ایران باید فکر درگیری با نیروی دریایی آمریکا در خارج از مرزهاش باشه،که البته به این مهم توجه شده و شناور شهید ناظری ساخته شده اما با توجه به پیشرفت و توسعه هر روزه ناوگان دشمن،نیروی دریایی ما هم چه در سپاه و چه در ارتش پیشرفته بشن و توسعه پیدا کنند.
همچنین با احداث پایگاه های دریایی در سایر نقاط دنیا قدرت دفاعی ما بشکل حیرت انگیزی افزایش پیدا خواهد کرد،کاری که در دست انجام هست منتهی اگر احداث این پایگاه ها فرسایشی بشه و طول بکشه اون منفعتی رو که باید به ما نخواهد رسوند چراکه کشورهایی مثل عربستان طرح های جلوگیری از نفوذ ما رو اجرا خواهند کرد و این باعث کاهش قدرت مانور ما میشه.
یک نکته مهم دیگه اینکه ما باید کم کم از فکر جنگ در خلیج فارس خارج بشیم،چون همون اندازه که باعث اختلال در امور دشمنان ما میشه متقابلاً در امور جاری کشور خود ما هم اشکال ایجاد میکنه و امنیت شناورهای ما نیز در خطر خواهد بود.
بحمدالله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به خوبی به این مسائل آگاهی داره و مطمئناً کاری رو که در عراق و سوریه برای تامین امنیت مرزها انجام داد(منظور جنگ در خارج از مرزهای خودمون هست)در حوزه دریایی هم انجام خواهد داد.
همه چیزهایی که گفتم رو خیلی ها بهش واقف هستند اما یک نکته که شاید مغفول مونده باشه اینه که ما حداقل به دو بندر دیگه مثل بندر امام خمینی ره نیاز داریم منتهی در سواحل مکران.
مطمئناً ما در آینده با کشور های عربی حاشیه خلیج فارس دچار کنتاکت خواهیم شد،باید تمرکز رو از روی یک بندر بزرگ مثل بندر امام برداریم چون یک حمله یک ساعته میتونه ساعتها در کار این بندر اختلال ایجاد کند.
بخصوص که در قسمت مکران بخاطر روابط دیپلماتیکی که با کشور عمان داریم یک حاشیه امن نیز خواهیم داشت(البته دائمی نخواهد بود،چه بسا اطرافیان سلطان قابوس هم یک روزی مثل خود سلطان قابوس علیه پادشاه خودشون کودتا کنن).
انشاءالله سایه امنیت هیچگاه از سر کشور ما کوتاه نشه،اما نه به قیمت خم شدن سر ما جلوی اجنبی ها.
یا علی.

شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر خود را ثبت کنید

مطالب مرتبط

10 شرکت کننده سختکوش و با انگیزه
چند هفته زندگی در شرایطی متفاوت و رقابتی نفس گیر
زیر نظر یک فرمانده

فرمانده را در filimo تماشا کنید!